A Muzbo a Palotából látogatóbarát múzeum program keretében 2010 őszén költözött jelenlegi helyére (a Néprajzi Múzeum főbejáratától jobbra, a mélyföldszintre), így nagyobb tere nyílt annak a korábbi törekvésnek, hogy a bolt a múzeum saját kiadványainak árusítása mellett más kiadók kiadványaival, kézműves és iparművész termékekkel is bővítse kínálatát.

muzbo.jpg

A könyvbarát látogató, kutató a múzeum jelenlegi és korábbi kiállításaihoz kapcsolódó, a gyűjtemények anyagát feldolgozó kiadványok mellett további néprajzi könyvek és folyóiratok, valamint a társtudományok (elsősorban történelem, kulturális antropológia, irodalom, szociológia, képzőművészet) kiadványai között kereshet kedvére valót.

Ha épp csak valami apróságra vagy vásárfiára vágyik a boltba betérő, akkor házi készítésű lekvárok, hímes tojások, fajátékok, rongybabák, mézeskalácsok, képeslapok, nyomatok, kerámia és textil portékák közül válogathat.

A kézműves és iparművészeti termékek iránt érdeklődők figyelmébe elsősorban hevesi kézművesek, az Eventuell Galéria iparművészeinek és Kósa Gabinak különböző szövött ruházati kiegészítőit és lakástextíliáit ajánljuk.

muzbo1.jpg

A hagyományos népművészeti elemeket a mai divat formáival ötvöző Romani Design és az Igéző ruháin, kiegészítőin kívül Fehér Anna, Torda Kati gyöngyékszerei, valamint Mihályffy Anna, Panyi Zsuzsi, és Vad Jutka iparművészek alkotásaiból szemezgethet az idelátogató.

A gyerekeknek is érdemes ide betérni, mert a polcainkon és kosarainkban új gazdára várakoznak játékok, hangszerek, mesekönyvek, foglalkoztató könyvek.

A népzene kedvelői és a táncos lábúak részére is lapulnak CD-k, hangszerek és szakmai olvasnivalók.
Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a múzeum honlapját, ahol újdonságainkról, kedvezményes napjainkról tájékozódhatnak a kedves látogatók.

Muzbo, a Néprajzi Múzeum Boltja
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.

Nyitva tartás:
Kedd–vasárnap: 10.00–18.00
(a Néprajzi Múzeum nyitva tartásához igazodva)

Kapcsolat:
Tel: +36 1 473-2427
Email: bolt@neprajz.hu
Webbolt: http://neprajz.hu/konyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr454349482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása