Programok: Famulus

2013.04.11. 17:53

A Famulus Könyvesbolt az idei Kis Könyves Éj programján a Cseh Centrummal együttműködve vendégül látja Jaroslav Žváček cseh írót. 

Jaroslav_Žváček.jpg

19.30–20.30: Cseh program  Jaroslav Žváček Retúrjegy a pokolból c. művéből Walla Fáni olvas fel.

A Retúrjegy a pokolba című 2012-es sikerregény szerzője több alkalommal mutatkozik be Budapesten a XX. Nemzetközi Könyvfesztivál idején: a Millenárison, az ELTE Bölcsészkarán és a Famulus könyvesboltban.

Jaroslav Žváček (1989) a legfiatalabb szerzői generációba tartozik, a FAMU forgatókönyvíró-dramaturg szakán tanul. Több forgatókönyv megírásában és megvalósításában működött közre szerzőként, a Retúrjegy a pokolból az első regénye.

A főszereplő Tomáš Neratovský ígéretes ifjú forgatókönyvíróként dolgozik a televízióban, de amikor feladatul kapja egy izraeli sitcom adaptálását, lelkileg összeomlik. A sors az útjába sodorja egyrészt a fizioterapeuta Bárát, aki a saját nyugalmát mások megsegítésével biztosítja, másrészt annak katolikus barátját, Jeremiást, aki egy szerencsétlen baleset folytán teherbe ejtett egy szellemi fogyatékos lányt. Első regényében a szerző sikeresen kamatoztatja a filmszakmában szerzett tapasztalatait, ügyesen kombinálja a filmes motívumokat a nem éppen problémamentes cseh közeg kritikus ábrázolásával. A több szálon futó cselekményből kibontakozó történet teli van váratlan fordulatokkal, kalandos és hétköznapi helyzetekkel, valamint szarkasztikus poénokkal, de nem hiányzik belőle a helyzetkomikum, és főként a vallomástétel fontossága sem."
Forrás: Cseh Centrum

famulus belteri.jpg

A felolvasást követően a Mnemonic zenekar fogja szórakoztatni a közönséget:
20.30: Mnemonic zenekar (Walla Fáni ének, Balla Gergely gitár) koncertje

Az együttes zenéjébe itt hallgathatunk bele.


A bolt pénteki nyitva tartás szerint lesz nyitva, majd fél 8-kor újra kinyit. 

Együttműködő partner a Cseh CentrumMindenkit szeretettel várunk!


Helyszín:
Famulus Könyvesbolt
1137 Budapest,
Újpesti rkp. 5.

Időpont:
2013. 04. 19. 19.30-tól éjfélig

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr235217240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása