Éj a pécsi Bagolyfészekben

2013.04.18. 14:39

A pécsi Bagolyfészek Könyvesbolt kicsit mesebeli hely, olyasmi, amiről azt gondolnánk, csak a régi világban volt: mindenütt könyvek, stócokba, hegyekbe rakva, de valahogy még sincs rendetlenség. Sőt, úgy érezni, itt mindent meg lehet találni, csak keresni kell.

A Kis Könyves Éjen Horváth Viktor íróval, Lenthár Balázs és Járai Márk zenészekkel találkozhatunk. 

bagoly.jpg

A bolt 22 ezer kötetet kínál a vevőinek, és ha nem is „mindent”, de sok olyan érdekességet, ami másutt biztosan nincs Pécsett.

A Bagolyfészek programja a Kis Könyves Éj alkalmából:

18:00: Kóstoló jó borokból, házi pogácsából és házi pálinkából

19:00: Horváth Viktor olvas fel műveiből

A szerzőről:

Horváth Viktor író, a Török tükör című regényével elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját, amelyet "kis Nobel Díjként" aposztrofálnak. A regény színpada a török-kori Pécs, ahol iszlám hitűek és keresztények éltek valamiféle, ma már nehezen elképzelhető szimbiózisban.

bagoly-blogra2.jpg

21:00: Járai Márk és Lenthár Balázs zenél hajnalig

Lenthár Balázs 2008. óta található meg elsősorban a Pécs környéki kisebb nagyobb rendezvények, szórakozóhelyek, klubok környékén, ahol hangulatos, akusztikus kocsmazenéjével szórakoztatja a nagyérdeműt. Rendszeres fellépője a Veszprémi Utcazene és az Ördögkatlan fesztiváloknak, továbbá 2011-ben a Kecskeméti Utcezenész Találkozó különdíjas fellépője volt. Zenéit többnyire a klasszikus amerikai country és blues világából meríti. Lenthár Balázs zenéjébe Itt hallgathatunk bele.

Járai Márk nevével egyre többet találkozhatunk Pécsen, ahol Márk ezidáig sajátos stílusú akusztikus feldolgozásaival szerzett magának hírnevet. Repertoárjára a változatos stílus jellemző, Ace of Basetől kezdve Paolo Nutinin át népdalok is hallhatóak fellépésein. Cseh Tamás dalai már gyerekkorában is nagy hatással voltak rá és koncertjein előszeretettel adja elő őket. Fontosnak tartja, hogy a fiatalabb generációval is megismertethesse a Cseh Tamás-hangulatot. Mára már önálló Cseh Tamás-esteket is tart. Márk mostanában saját dalokon dolgozik, így az elmúlt két év során játszott feldolgozások helyét hamarosan azok veszik át.
Ízelítő Járai Márk zenéjéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr105233176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása