Könyvesek: Mesemúzeum

2015.04.01. 08:57

„Aki nem hiszi, járjon utána” A Mesemúzeum – persze, tudjuk – nem úgy könyves, mint a Éj többi résztvevője, de mégis itt van a helye, mert a Mesemúzeum minden szegletében mesére bukkanunk...

mese00.jpg

... a kapualjban a régi porolóról különleges szőnyeg lóg, zsebei izgalmas programajánlatokat és olvasnivalókat rejtenek. Szemben rajzok, képek és tárgyak segítségével a ház története elevenedik meg. Az udvarról nem hiányzik a kút sem, amelyből – ki tudja – talán az élet vize fakad, de biztos nem árt meglocsolni vele az udvar közepén az ég felé kapaszkodó fát. A termekben meseutat lehet bejárni.  Ahhoz, hogy átkeljünk a sűrű sötét erdőn, bátorságra és találékonyságra van szükség, s a próbákat teljesítve juthatunk el a királyi trónig. A mosdó előtti varázstükrök elé állva magunkat Nyakiglábként, Csupahájként vagy Málészájként látjuk viszont. Beljebb, a Műhelyben a gyerekek rengeteg mesekönyv közül válogathatnak, beülhetnek a hallgató-kuckóba, kipróbálhatják magukat a színpadon vagy elkészíthetik saját mesefilmjüket is.

mese01.jpg

A hét három napján változatos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az óvodai és az iskolai csoportokat. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Mesés szülinapi zsúrokat is rendezünk kicsiknek és nagyoknak.

mese02.jpg

Mesemúzeum

Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap
Egyéni látogatóknak: csütörtök, szombat 10-18 óráig, vasárnap 10-13 óráig
Csoportoknak – előzetes bejelentkezéssel: kedd, szerda és péntek 9-16 óráig
Szülinapi zsúrok: péntek 16-18 óráig, vasárnap 13-15, 16-18 óráig
Családi program: minden szombaton 11 órakor és alkalmanként vasárnapokon is.

1013 Budapest, Döbrentei utca 15.
Telefon: 06-1/202-4020
E-mail: muzeumped@pim.hu
Web: www.mesemuzeum.hu
https://www.facebook.com/Mesemuzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr817325716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása