A Wesley Könyvesház a VIII. kerületi Dankó utcában található Wesley János Lelkészképző Főiskola kiadója és jegyzetboltja, melynek a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a fenntartó egyháza. Kiadónk logója tükrözi e három intézmény állásfoglalását arról, hogy miben is látja szerepét ki-ki a maga területén. A leállósávban azok a járművek tartózkodhatnak, amelyek „műszaki meghibásodás miatt továbbhaladásra képtelenek”, illetve azok, amelyek „a műszaki meghibásodás elhárítását végzik”.

wesleylogo.jpg

Sosem tartoztunk azok közé, akik a haladást szerepük leértékelődéseként fogták volna fel, vagy felhívásként a könnyebben emészthető irodalom sorozatgyártására. A világ akkor működik jól, ha mindenki megtalálható ezen a nagy sztrádán. Mi a feladatunkat azonban abban látjuk, hogy akik a nagy hajtásban kisebb koccanás, esetleg súlyosabb karambol hatására a leállósávba kerültek, ne maradjanak szószóló nélkül.

Az általunk gondozott és terjesztett könyvek között van szociális munkás, pedagógiai, filozófiai és teológiai szakirodalom, különös figyelmet fordítunk a hazánkban perifériára szorult kisebbségekre, legyen szó etnikai (romológia, judaisztika), vagy bármilyen egyéb körülmény  miatt (addiktológia, pszichológia) megbélyegzett csoportról. Természetesen a szakirodalom mellett fellelhető nálunk az úgynevezett hitmélyítő irodalom is csakúgy, mint a szépirodalom.

Reményünk szerint az így végzett munka nem csak a leállósávban állókra lesz hatással, hanem azokra is, akik probléma nélkül haladnak a  sztrádán a céljaik felé, ugyanis a  baudelaire-i gondolattal élve valljuk mi is: „A művészet civilizáló tényező”.

Wesley Könyvesház
Budapest VIII. ker. Dankó utca 9.
Nyitva hétköznap 9.00–17.00

Tel.: +36-1/210-5400/111
Mobil: +36-20/314-5858
E-mail: bookkontroll.marci@gmail.com
Honlap: Hamarosan
Facebook: https://www.facebook.com/felbemaradtvisszaszamlalas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr97335044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása