Az Arcus.Hu Kft. több egymást kiegészítő tevékenységet folytat Vácon. A könyv-, játék-, ajándékbolt és képzőművészeti galéria működtetése mellett társaságunk elsősorban reklám- és fotóstúdióként működik, ami kiegészül könyvkiadói tevékenységgel is.

arcus_kicsi002.jpg

Az Arcus Galériában az elmúlt 16 évben 186 egyéni és csoportos kiállításon mutattunk be magyar és külföldi művészeket. A Kossuth-díjasoktól – Kass Jánostól és Gyulai Líviusztól – kezdve, a váci általános iskolások legjobb alkotásai díszítették már galériánk falát.
A képzőművészeti kiállítások mellett számtalan koncertet és könyvbemutatót is tartunk. A barokk komolyzenétől a gyerekmuzsikáig (pl.: Katáng Zenekar). Jelenleg két állandó programunk van. Péntekenként közös olvasáson, Olvasókörön vehetnek részt az érdeklődők, Fazekas Lászlóné magyartanár vezetésével, havonta egyszer pedig Bardócz L. Csaba népszerűsíti az akusztikus zenét az Arcusztikus című programsorozat keretében.

arcus_kicsi003.jpg
Az Arcus Kiadó célul tűzte ki, hogy olyan egyedi kivitelezésű könyveket készítsen, ami népszerűsíti Vác híres, kuriózumként számon tartott kőnyomógépét.
Ezek a kis példányszámú, számozott, az eredeti kőnyomatos grafikákkal ellátott kötetek olyan nagysikerű irodalmi gyöngyszemeket gondolnak újra, mint Babits Mihály Jónás könyve, József Attila „A Dunánál” című, minden korban aktuális mondanivalót hordozó, nyolc Duna menti ország nyelvére lefordított műve, vagy éppen Weöres Sándor és Pásztor Béla elfeledett Holdaskönyv című verse. Könyveinket mai, magyar élvonalbeli Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművészek illusztrálták és szignálták: Gyulai Líviusz, Gaál József, Konkoly Gyula, Konok Tamás, Szurcsik József, Šwierkiewicz Róbert, Kopasz Tamás, Szabados Árpád, Véssey Gábor.
Társaságunk József Attila és Örkény István születésének centenáriumára adott ki albumokat, melyeket száz-száz kortárs képzőművész illusztrált, hozzájárulva a kiadványok magas színvonalához.

2008-ban nyitottuk meg Arcus Könyvesboltunkat. Célunk volt egy olyan üzlet megnyitása, ahol a helyi és idelátogató emberek váci ajándékokat, Vácról szóló kiadványokat tudjanak vásárolni a kiállítások látogatása mellett. Fotóstúdiónk óriási képanyaggal rendelkezik, így a megfelelő szakmai hátérrel rendelkező grafikai stúdiónk különféle ajándéktárgyakat tudott tervezni és készíteni. A bolt kiegészült az Arcus Kiadó fent említett saját köteteivel, majd a vásárlók igényét követve a válogatott gyermekirodalom és gyerekjátékok is megjelentek üzletünkben. Szakemberek (könyvtáros, népművelő, grafikus...) válogatták azokat a termékeket, melyek a mai napig megtalálhatók kínálatunkban.

arcus_kicsi001.jpg

arcus_kicsi005.jpg
arcus_kicsi004.jpg


Kiadónk a gyermekkönyvek árusításán túl, Arcus Fabula néven gyermekkönyvek kiadásában is részt vesz, a neves írónő, Fésűs Éva meséit adjuk ki. A számtalan díjjal jutalmazott meseírónő Vác város lakója volt, és abban az épületben lakott, ahol jelenleg társaságunk működik.
Mivel boltunk egyben galéria is, így kizárólag minőségi, irodalmilag, képzőművészetileg színvonalas termékeket árulunk üzletünkben, ami hűen képviseli a művészeti galéria hírnevét.
Ez számunkra nagyon fontos küldetés, hiszen olyan emberek is betérnek így hozzánk, akik kiállításokra nem járnak, de itt a bolt termékei mellett, bátrabban megnézik a kortárs művészetet.

Mindenkit szeretettel várunk!

2600 Vác, Köztársaság út 7. http://facebook.com/arcusgaleria
+36 27 300 764 I +36 30 670 6959 I arcus@arcuskiado.hu www.arcusstudio.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr668512346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása