Mi az Éj?

2012.03.18. 20:37

2018. április 20-án Kis Könyves Éj  Budapesten és az ország több városában 

A Kis Könyves Éj már 7. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet.

A független, kiemelkedő szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok 2018. április 20-án saját stílusukhoz és vevőkörükhöz illő kulturális programmal várják látogatóikat kora estétől éjfélig.

Ezen az estén 23 budapesti és vidéki könyvesbolt kínál tarka könyves programot kulturális intézetek, civil szervezetek részvételével.

Biatorbágy, Budaörs, Budapest, Debrecen, Nagykovácsi, Pécs, Sopron, Szentendre, Székesfehérvár, Monor

2018-as helyszínek

Külföldi kulturális intézetek és civil szervezetek

  • Lengyel Intézet
  • Szlovák Intézet
  • Camões Intézet

Partnerek

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Sétaszervezők 


A Kis Könyves Éj története

2012. tavaszán ültek le először az első Kis Könyvesek, hogy kitalálják, hogyan is valósíthatnák meg első Kis Könyves Éjüket.

Az asztalnál ekkor még csak három könyvesbolt képviselői ültek: az ötletgazda, Rácz Katinka a Gondolat Könyvesházból, Pecák Judit a Massolit Books & Caféból és a Két Egér Könyvesbolt akkori munkatársai: Mészáros János, Szekeres Nikoletta és Vörös Júlia.

Amit biztosan tudtunk, hogy egy vidám, friss esti programot szeretnénk, köreinkbe hívva minél több kicsi, független könyvesboltot.

A célunk akkor is és most is az, hogy felhívjuk a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok előnyeire, sokféleségére, hogy felélénkítsük a könyvesboltba járás divatját, ráhangolódva a tudatos vásárlók igényeire.

Az olvasóközönséggel való ünnepi találkozás lehetőségének megteremtésén túl a könyvesboltok együttműködési hagyományait is fel kívántuk frissíteni a Kis Könyves Éjjel. 

 


Támogatónk 2016-ban

nka_520.gif


 

A Kis Könyves Éj még most is nyitott az újabb jelentkezők előtt. 

Jelentkezés a kiskonyvesej@gmail.com címen.

Információ:

e-mail: kiskonyvesej@gmail.com
tel.: 
Massolit Books & Café: +36 1 788 52 92, Két Egér Könyvesbolt: +36 1 210 44 86

Kis Könyves Éj a Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr344324425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Téka 2012.03.22. 16:59:54

Szervusztok!

Ha sikerül ezt a kommentet elküldeni, kérem, gondolkodjatok el az alábbi ötleten:
Hozunk létre egy olyan cimkét, nevezzük mondjuk csere-berének, amin értesíthetjük egymást, ha valaki egy elvarázsolt, rég nem kapható, ritka könyvet keres. És akinek ott hever a sarokban, szólhasson, hogy nála megvan.
Ki kellene dolgozni a hogyan-továbbot, nevezetesen, hogy megvesszük egymástól, odaküldjükk a lázasan érdelődőt satöbbi.
Üdv
Péntek Zoli

Kis Könyves Éj 2012.03.22. 17:21:33

@Téka: Szia Zoli! Köszönjük, szerintünk ez egy jó ötlet! Legyen meg az első ilyen tartalom, és indulhat a címkézés. Várjuk a bemutatkozást! Remélem, hamarosan engedi a rendszer.

Millennium Könyvesház 2012.03.30. 16:49:11

Hol lehet követni a programokat? Mert én nem látom...
korbela

Latitudes 2012.04.02. 10:06:23

Pour les francophones (frankofónok számára)

Vendredi 20 avril, Nuit des librairies indépendantes

Le vendredi 20 avril 2012, en marge du Festival international du livre de Budapest, aura lieu la première nuit des librairies indépendantes de Budapest (kiskonyves.blog.hu). Cette soirée unique, organisée à l’initiative des librairies Gondolat, Két Egér and Massolit, sera l’occasion pour tous les amoureux des livres et des librairies de se promener en ville, à pied ou à vélo, à la découverte de plus de vingt librairies indépendantes, toutes uniques dans leur genre, qui proposeront des rencontres, dédicaces et autres animations jusqu’à minuit.
Cette initiative s’inscrit dans le long terme avec deux objectifs principaux. Le premier est d’attirer l’attention de tous les habitants, et visiteurs, de Budapest sur la diversité et les services offerts par les librairies indépendantes. Le second est de développer un réseau de librairies indépendantes pour plus d’échanges et de coopération afin d’offrir des services et des programmes encore plus riches, variés et adaptés aux attentes de leurs clients.