Április 20-án 18.30 órától a Massolit Könyvesboltban a Skandináv Ház vendége lesz a dán írónő, Iselin C. Hermann, akinek Expressz, ajánlott címmel magyarul is olvasható könyve, és aki a Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként érkezik Budapestre.

iselin.jpg

Az írónővel Henning Dochweiler beszélget nemcsak erről a regényről, de egész írói munkásságáról, európaiságról, erotikáról, irodalomról és sok minden másról.

A beszélgetés angol nyelven folyik majd.

A program része a Kis Könyves Éj programsorozatnak is, így a beszélgetés után a vendégek még megtekinthetnek egy norvégiai fotókiállítást, illetve koncerten is részt vehetnek a Massolitban. A Kis Könyves Éj rendezvényeiről itt tájékozódhatnak.

Hely: Massolit Books and Café, VII. Nagy Diófa utca 30-32.
Időpont: 2012. április 20. péntek, 18:30.

Iselin C. Hermann kalandos úton jutott el az irodalomig: eredetileg akrobatának tanult Franciaországban, később egy koppenhágai színház társulatában rendezett és játszott. Írói pályafutása bölcsésztudományi tanulmányai és könyvkiadói szerkesztői munkája után kezdődött. Kezdetben gyermekkönyveket írt, majd „Expressz ajánlott” c. regényével berobbant a dán és a nemzetközi irodalomba.

Az „Expressz ajánlott” tüneményes levélregény a vágyról, az erotikus képzeletről és a szerepjáték végzetes következményeiről. 

Egy fiatal dán lány Párizsban meglátja egy francia festő képét. A festmény olyan elementáris hatást gyakorol rá, hogy köszönetképpen küld egy képeslapot a festőnek. Ez a kezdete az egyre érzékibbé váló levelezésnek, mely egyben kifinomult játék is két szenvedélyes ember között. A játék a tűzzel kezd egyre veszélyesebbé válni, s egy napon már nincs visszaút: megbeszélik, hogy találkoznak.

 iselin2.jpg

Scandinavian literary evenings in Massolit Bookshop

Iselin C. Hermann, Danish writer will be the guest of Nordic House on 20. April from 18:30 pm.  She’ll stay in Budapest as a guest of International Book Festival and her book, “Prioritaire” is also available in Hungarian translation.

Henning Dochweiler will talk with the writer not only about the novel, but about her literary oeuvre, Europeanism, eroticism, literature and much more.

The interview will be conducted in English.

The program is part of “Kis Könyves Éj” program series as well, so after the talk with the writer guests may also view a Norwegian photo exhibition, and can participate in the concert at Massolit. You can learn more about the events of “Kis Könyves Éj” here: http://kiskonyves.blog.hu/

Location: Massolit Books and Cafe, VII. Nagy Diófa utca 30-32.

Date: 20. April 2012. from 18.30.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr584453271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása