Egy könyvesbolti álom követésére hívunk mindenkit Csutak Gabi könyveinkbe rejtett szövegeivel. Mindegyik szövegben ott rejtőzik a következő könyv címe, ahol rábukkanhatunk az álom folytatására.
Az álom végén ajándék. Keresd az Üveghidat!

madar kicsi.jpg

A Könyvesbolt mozi több alkalommal vetíti

Þorfinnur Guðnason, Andri Snær Magnason

Dreamland/Draumalandið (2010)
című filmjét.

A Dreamland a természeti kincsek felhasználásának rendkívül ellentmondásos kérdéséről szól. Izland vad és gyönyörű természeti képének megőrzésével szemben a természetes energiaforrások kiaknázásának és a nehézipar fejlesztésének igénye áll. Bár a legtöbb izlandi ellenzi az elképzelést, hogy országukban épüljön fel a világ legnagyobb alumíniumkohója, a szűkebb régió lakosai ünneplik a tervet, amely a befektetések növekedését és új munkahelyeket jelent a területnek, és megállíthatja a régió elnéptelenedését. Ez a többrétegű történet magába foglalja egy kis nemzet folyamatos harcát is a függetlenségért a multinacionális cégek uralta világban.

Vendégünk: Andri Snær Magnason

Az izlandi író 1973-ban született Reykjavíkban. Több műfajban alkot, írásai eddig 16 országban jelentek meg. Műveiben kiemelt szerepet kap a környezetvédelem és a társadalomkritikus szemléletmód. A Gondolat Kiadónál most megjelent LoveStar című kötetét az izlandi könyvkereskedők az év regényének választották 2002-ben.

Az est folyamán további skandináv látogatókat várunk!!!

Könyvespolc Galéria

Soltész Noémi Kiégett egy villanykörte a lépcsőházban és Kalotás Csaba Country for free men című fotókiállítása – könyvek között.

  

 

Petőfi Irodalmi Múzeum

Mi mennyi? – Örkény István százéves

Este 20 óráig látogatható a PIM Örkény-kiállítása.

A centenáriumi kiállítás Örkény István életműve előtt tiszteleg. Bemutatja az életút főbb állomásait: a jómódú polgári családban született, gyógyszerész és vegyészmérnöki diplomát szerzett, ámde írói ambíciókat dédelgető fiatalemberből a háborút, hadifogságot megjárt, az 50-es évek végén kényszerű hallgatásra ítélt, majd a 60-as, 70-es években világhírű szerzővé, alkotó művésszé váló embert.

Részletek... 

És még:

Izlandi zene (Sigur Ros, Björk, karácsonyi stb.), egy pár üres dohányos zacskó izlandi felirattal + cigis doboz, gejzíres képeslap, izlandi karácsonyos, törpés mesekönyv, izlandi nyelvkönyv+munkafüzet, buszbérlet (kártya), diákigazolvány, könyvtárjegy, bankkártya, fanyelű izlandi zászló, koncert dvd, 101 Reykjavík eredeti videokazetta, télikabát, EGILL és némi alkohol várja a Kis Könyves Éj vendégeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr794459102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása