A Klauzál 13 programja

2012.04.19. 14:01

Szamek András Durchlaufwaschanlage című fotókiállítása • Bábkészítés, játékos rajzfoglalkozás és bábozás a RabieArt Studió Klauzál13 Rajzműhelyében.

klauzal kiall kicsi.jpg

Ajánló Szamek András Durchlaufwaschanlage című fotókiállításához

"Úgy gondolom, hogy a nagyvárosokban élő emberek java része nem ismerné fel fotóról a saját házát. Jó, talán a sajátját igen, de ha megmutatnánk neki egy képet a pár házzal odébb lévő lakótömbről, nem biztos, hogy tudná, hol van. Egy Parlamentet még felismerünk, egy pályaudvart szintén, de a bérházak homlokzatait, titkos szögeit, sarkait ki veszi észre? Az építészeti környezetünk nagyjából észrevétlenül lappang tudatunkban. Pedig minden egyes vonalnak, élnek saját hangja van. Ezt pedig észre lehet venni, ki lehet rá hegyezni a fülünket. Egy olyan fotós, mint Szamek András, nyitott szemmel közlekedik. Minden sarokban, vonalban meglátja azt a hangot, amit aztán ki szeretne magának vágni, és hazavinni. A recept egyszerű, az eredmény lenyűgöző. Szamek András kiállításán olyan munkákat élvezhet a látogató, amelyek élő bizonyítékai annak, hogy nem a technikai háttér teszi a jó fotóst. Igen, lehet egy Iphone-nal is ilyen képeket készíteni, és az agyon módosított fényképek korszakában is még lehet utómunkák nélkül is valódi műveket alkotni.

Orosz Norbert, a kiállítás kurátora

Szamek András Durchlaufwaschanlage című fotókiállítása
2012. május 14-éig látogatható.


17.00–20.00: Bábkészítés, játékos rajzfoglalkozás és bábozás a RabieArt Studió Klauzál13 Rajzműhelyében. Anyagköltség + belépő 1000 Ft, tesóknak féláron!

klauzal kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr674460990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása