Néhány a Kis Könyves Éjjel összeszövetkező kulturális intézet (Flamand Képviselet, Goethe Intézet, Japán Alapítvány) könyvajánlója az Éjre.

ajanlok1.jpg

A Flamand Képviselet ajánlja

Peter Terrin: Az őr (Göncöl Kiadó, 2013)

or.jpg

Két ember őriz egy hatalmas garázst. Föléjük negyvenemeletes torony magasodik, negyven különlegesen igényes kivitelű luxusapartmannal. Az őrök szintjén van az épület egyetlen bejárata, a járműforgalom számára készült biztonsági kapu. Soha nem hagyhatják el a pinceszintet, véget nem érő szolgálatuk egyhangú, lehangoló. Változást csak az őket vezénylő szervezet döntése hozhat, nem tudni, mikor. A nyomasztó bizonytalanság akkor válik elviselhetetlenné, amikor a lakók és a személyzet sietve elhagyják a házat. Meddig tartja őket fogva az ismeretlen katasztrófa, ami elől mindenki elmenekült? A két ember túlélési stratégiája különbözik, de egyikük sem mozog a racionalitás talaján, a gyötrő helyzet kikezdi személyiségüket.
A kitűnő jellemábrázoló képességgel megírt, drámai hangvételű, mégis groteszk regény 2010-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

*

Dimitri Verhulst: Elcseszett napok egy elcseszett bolygón (Európa Könyvkiadó, 2012)

elcseszett.jpg

A feszes, gyors iramú, különleges humorral fűszerezett regény az elő- és ősemberektől egészen Hirosimáig az emberiség történetének eseményeit veszi sorra, amelyeket mind az életöröm, az ösztönök tombolására vezet vissza.

*

A Goethe Intézet ajánlja

Eugen Ruge: A fogyatkozó fény idején (Európa Könyvkiadó, 2012)

fogyatkozo.jpg

Egy család regénye

A német család fordulatokban bővelkedő története a számkivetettség éveitől az 1989-es fordulat évéig és még azon túl is, a 20. század mérföldkövein és rémületes mélypontjain át, Mexikótól Szibérián keresztül Kelet-Berlinig ível. Széles panoráma tárul elénk, egy nagy Németország-regény születik, amely a történelmet egy család történetében teszi átélhetővé: nagy regénnyé bölcsessége, pontossága és humora teszi.

*

A Japán Alapítvány ajánlja

Higasino Keigo: A gyilkos ismeretlen (Libri Könyvkiadó, 2012)

gyilkos.jpg

Két zseni sakkjátszmaszerű párharca egy véres gyilkosság nyomában... A japán krimi egyik legnépszerűbb mai képviselője, Higasino Keigo első magyarul megjelent regénye lendületes, meghökkentő fordulatokkal teli, letehetetlen olvasmányt ígér a magyar közönségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr495170533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása