19h30 : Találkozó Sarah Manigne és Emmanuel Régniez elsőkönyves szerzőkkel

Sarah Manigne nagy figyelmet keltő L’Atelier (A műhely) c. könyve 2018. augusztus 23-án jelent meg a Mercure de France kiadónál. Rövid, átütő erejű regény, amely arra keresi a választ, hogy hogyan lehet szüleink lángoló párosának árnyékában élni, hogyan lehet megszabadulni egy nagy művész kisugárzásából és megtalálni a saját hangunkat, hogyan lehet túlélni a kamaszkort. Emmanuel Régniez Notre château (Kastélyunk) c. regényében (önmaga számára is) ijesztő történeteket mesél, melyekkel melankóliáját ápolja. Megrémít, elbűvöl, hipnotizál. Erős, különleges és nyugtalanító könyv.

21h00 :  Irodalmi est és beszélgetés Jean-Christophe Rufinnel

Jean-Christophe Rufin, orvos, író, diplomata, a Francia Akadémia tagja, az Abesszin (első könyves Goncourt díj), a Brazilvörös (Goncourt díj), a Le Collier rouge (filmes átdolgozás: Jean Becker) szerzője. Ezen a különleges esten a Le tour du monde du roi Zibeline című regényről lesz szó, amely Benyovszky Móric gróf, lengyel-magyar nemes valószínűtlen, de igaz kalandjait meséli el, aki Voltaire és Casanova kortársa volt, elítélték, száműzték Kamcsatkára, elmenekült Kínába majd Madagaszkár királya lett.

Cím: 1011 Budapest Fő utca 17.
További információ: www.latitudes.hu

kis_konyves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr8614706430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása