Könyvesek: Pagony

2012.03.27. 13:23

Pénteken reggel 9 óra 52 perckor N. Krisztina babakocsijával egy éles jobbkanyarral ráfordult a körútról a Pozsonyi útra a Jászai Mari térnél. Utasa, három éves kislánya, Kata izgalmában csuklott egyet, ezzel is siettetve édesanyját. Nagyon kell igyekezniük, 8 perc múlva nyit a Pagony. Ma végre ők lesznek az elsők, a héten először végre megelőzve még R. Zsófiékat is.

pagony.jpg

A nap első vásárlójának lenni dicsőség, nekik kapcsolják fel a játszóban a lámpát, még minden a helyén van, az üzletben sem fogyott el aznap még semmi. Szép hetük van, minden nap be tudtak jönni, hétfőn társasoztak a játszóban, és végre megvették a Maszat-sorozat legújabb tagját, a Pagony Kiadó százkettedik saját könyvét. Kedden főztek egy jó hagymalevest a játékedényekben a játéktűzhelyen, majd kicsit civakodtak, hogy a több mint száz kiadó több ezer könyvéből melyiket is válasszák, de végül nem volt nehéz olyat találni, amelyik mindkettőjüknek tetszik. Szerdán csak délután mentek be Gévai Csilla meseprogramjára, nem is vettek semmit. Itt ez sem baj, az eladólányok és fiúk örülnek nekik akkor is, ha csak játszanak, olvasgatnak vagy nézelődnek. Csütörtökön nagy kérdés volt, hogy mivel lepjék meg magukat, DVD-vel, CD-vel, egy diafilmmel? Vagy inkább egy izgalmas játékot vegyenek (rengeteg van, olyan nehéz választani), de végül leragadtak a báboknál, horgolt és plüss figuráknál és egy horgolt Hóchóc mellett döntöttek. Ma előre megegyeztek, hogy megveszik Zserbót, a többi cipelő cica már otthon van.

pagony2.jpg

Miközben ezeken gondolkozva siettek a bolt felé, R. Zsófi Levente fiával épp elhagyta már a Szent István parkot, vészesen közeledve az üzlet felé. Ekkor azonban R. Zsófi jobb cipősarka a nagy rohanásban hirtelen kitört, majdnem el is esett. Elnyomva magában néhány keresetlen szót arra gondolt, a férje hányszor figyelmeztette már, hogy egy kényelmes sportcipőt válasszon a mindennapos Pagonyt is érintő sétához. De a férje nem értheti, milyen fontos egy kismamának is, hogy vonzó nőként tekintsenek rá.

pagonyboltuj.jpg

Ekkor még egyikük sem tudta, sem N. Krisztina, sem R. Zsófi, sem Kata, de még Levente sem, hogy széles mosollyal arcán már a Balzac utca végén, a bolttól 50 méterre tart K. Tiborné nagymama Dávid unokájával. De könnyű neki, sokkal rutinosabb, ő már tíz éve is járt a Pagonyba Dávid akkor még kiskamasz anyukájával.

Pozsonyi Pagony
1137 Budapest, Pozsonyi út 26.
Tel.: 239-0285
www.pagony.hu

Nyitva tartás:
hétfőtől péntekig 10–19
szombaton 10–18

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr714341786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása