Könyvesek: Láng Téka

2012.04.12. 22:38

„Van a Pozsonyi út elején egy apró boltocska. Cégtábláján Láng Téka felirat olvasható. A tulajdonos Rédei Éva megszállott könyves, aki akcióival, ötleteivel régen kilépett a hagyományos könyvkereskedelmi kliséből.” (PM Online)

lang1.jpg

A Láng Téka történetéről így beszél Rédei Éva, a bolt vezetője:

„1989. szeptember 1-én nyitottuk meg az első magántulajdonban lévő könyvesboltot, induláskor éjjel-nappali nyitva tartással. Ennek oka elsődlegesen az akkor még ritkaságnak számító videó-kölcsönzés volt. A nyitás alkalmából 5 Ft-os könyvvásárt rendeztünk.

Az 1 éves évfordulót 10 Ft-os könyvvásárral ünnepeltük, amelynek teljes bevételét a Pető Intézetnek ajándékoztuk. Ennek az akciónak nagyon nagy sikere volt, az óriási érdeklődést a korabeli újságok tudósításai is tanúsítják. Az évek során a kereskedelmi televíziók beindulásával a videózás egyre inkább csökkent, ugyanakkor a könyvvásárlók száma, így törzsvásárlóink köre fokozatosan, dinamikusan nőtt. Néhány évvel ezelőtt a videó-kölcsönzést megszüntettük.”

„Ma már elmondhatjuk, hogy üzletünk országosan is elismert.
Üzletpolitikánkban elsődleges szempont a vásárlókkal való közvetlen, személyes kapcsolattartás. Választékunk mindig vásárlóink elvárásaihoz igazodik, ezen belül is kiemelt hangsúlyt fektetünk a judaikai kiadványok forgalmazására. Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy ebben a témában országosan a legnagyobb kínálat nálunk található…”

A Láng Téka 2010-ben megkapta a minőségi könyvesboltoknak járó Hermész-díjat.

Láng Téka
1137 Budapest, Pozsonyi út 5.

Tel: +36 1/340-4023
Fax: +36 1/238-0445
 
Nyitva tartás:
hétfő–péntek: 10:00–20:00
szombat–vasárnap: 10:00–18:00

Lásd még: http://www.langteka.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr544459984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása