Ha Sopronban jártok, akkor mindenképp ugorjatok be a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriumba. Idén is szeretettel várják a Kis Könyves Éj programjai az oda látogatókat.

img_20180714_171154.jpg

Miért és mikor hoztátok létre a könyvesboltot?

Cédrus Könyvkereskedések Tisza Zsuzsa és Csukás Béla, volt ÁKV-s szakemberek alapításával 1990-től vannak Sopronban; Molnár Tímea 2000 óta tagja a csapatnak, 2013 óta pedig ügyvezetője a vállalkozásnak. A Cédrus könyvesboltok a városon belül különböző helyszíneken, változó számban és profillal működtek (az ország első antikvárium & vinotékájától az egyetemi jegyzetboltig), mígnem a piac változásai egy boltnyi jó(!) helyre koncentrálták a régi és új könyvekkel egyaránt foglalkozó kereskedést.

Mi a különlegessége, az egyedisége a boltotoknak?

Sok minden változott, de az eredeti gondolat nem: a könyvesbolt nem csupán kereskedelmi egység, hanem találkozási pont, közösségi tér is; programok szervezője és olvasók vendéglátója. Kínálunk kávét is, de klasszikus könyvkereskedés és antikvárium vagyunk: a könyvek vannak nagy többségben, így a kávé helyéért kicsit sakkozni kell az asztalon :)

Megválogat(hat)juk, mit tartunk. Legyen szó gyerekkönyvről, szépirodalomról vagy tudományos munkáról, antikvár könyvről vagy a legújabb kiadványokról, nagyrészt azzal találkozik a vásárló, amit mi magunk is szeretünk, és szívesen ajánlunk. Persze a tan- és nyelvkönyveknél nincs pardon: itt van, ami a leggyakrabban kell, és megrendeljük, ami még szükséges.

A könyveken túl pedig: itt vannak a zeneiskolában kért kották, a Magyarországon és külföldön eligazító, legújabb (ország-, város-, turista-) térképek, a régi időket idéző metszetek. Meg a bakelit… meg a szatyor… jaaa, meg a PIM-es kitűzők…. és vannak könyvek idegen nyelveken, meg a…

…szerintem nézzetek be, ha erre jártok!

Várunk szeretettel!

A Cédrus programját itt megtekinthetitek.

Elérhetőségek:
Cím:
Sopron 9400, Bünker köz 2.
Weblap: http://cedruskonyv.hu/
FB: https://www.facebook.com/cedrusart/

kis_konyves_ej_2019.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr714770638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása