A 2016-os Kis Könyves Éj minden programja. Az 5. Éj 2016. április 22-én (pénteken) lesz. A műsor du. 4 körül kezdődik, és éjfélig tart. A program az utolsó pillanatokig folyamatosan bővül, frissül! Minden program ingyenes.

kis_konyves_szatyor.jpg

Gyerekeknek szóló programok az 5. Kis Könyves Éjen

Kiállítás, fotó, képzőművészet a Kis Könyves Éjen

Kis Könyves muzsika – zenei programok április 22-én éjjel

Kis Könyves Éj 2016: irodalmi programok felnőtteknek


A teljes program

A Hely Antikvárium 

(1025 Budapest, Erőd u. 11.)

18.00: Mesés előadás a Grimm Testvérek világában. A Kalligramnál újonnan megjelenő Az oroszlán és a béka című kötetet bemutatják a fordítók: Adamik Lajos és Márton László, felolvas: Dióssi Gábor, színész. A Goethe Intézettel közös program.

20.00-tól a FeZZ zenekar játszik

21.30- tól a Whatever zenekar játszik.

Zsíroskenyér lilahagymával.

Április 22-én az Éj napján 50% kedvezményt adunk minden a nyitott polcon található könyvünkből.

Atlantisz Könyvsziget

(1061 Budapest, Anker köz 1-3.)

19.00: Hagyományos könyvesbolt-koncert: Máthé Evelin (ének), Möntör Máté (gitár)
Jazzes dallamok ének és gitár tolmácsolásában

Arcus Könyvesbolt és Lyra Könyvesház (Vác)

Központban a város, központban az irodalom – Kis Könyves Éj Vácott, az Arcus Stúdió, a Lyra Könyvesház és a Váci Irodalmi Szalon közös programja

Arcus Könyvesbolt

(2600 Vác, Köztársaság út 7. )

15.00: Mennyire ismered Vácot?

Kiszínezted már a VÁCI SZÍNEZŐT?

Milyen a VÁCI MEMÓRIÁD?

Térj be hozzánk és játssz egy egyedi, saját kitűzőért. (vagy kulcstartóért vagy hűtőmágnesért)

Amit tenned kell: Könnyebb dolgod lesz, ha már ismered az Arcus Kiadó VÁC A DUNAKANYAR SZÍNE című kifestőjét illetve a VÁCI MEMÓRIAKÁRTYA játékát.
Kérdésekre kell felelned Vácról (természetesen helyesen), majd játszani egy váci memóriajáték partit (előny, ha te vagy a nyertes) és már rajzolhatsz is a 44 mm-es körbe.

Mi elkészítjük számodra a kiválasztott egyedi kitűzőt és már tűzhetsz is. Segítségedre lesz a színező és memóriajáték grafikusa: Bogár Ágnes, megálmodója és írója: Misik-Nagy Rita.

17.00: Fésűs Éva – A furfangos nyuszi című könyv bemutatója kiállítászárás és kreatív foglalkozás – az Arcusban Dedikál Antal Gábor képzőművész a mesekönyv illusztrátora. Beszélgethetsz vele és a kiadóval a könyv készítéséről.

20.00: SickPicniC koncert
Műfaj: etnodzsesszdiszkó – népzenei motívumok ötvözése dzsesszes elemekkel, mindezt nyakon öntve egy kis diszkóval és kísérleti elektronikával.

Legyél ARCUSKÁRTYA tulajdonos! – egész napos lehetőség Ha a Kis Könyves Éj napján, (április 22. péntek) bármit bármennyiért vásárolsz az ARCUSban, elengedjük a törzsvásárlói kártya kiváltásához szükséges egyszeri 5000 Ft-os belépési összeget.

Lyra Könyvesház

(2600 Vác, Piac utca 1.)

20.00: Zenés irodalmi kvízjáték
A Váci Irodalmi Szalonnak, melynek támogatói az Arcus és a Lyra Könyvesház, három évada során 18 neves, kortárs író volt vendége. Hozzájuk – és a negyedik évad meghívottjaihoz – kapcsolódnak majd a Könyvesház szerte elrejtett kérdések. Nem lesz más dolguk, mint a lehető leggyorsabban megtalálni őket és válaszolni a kérdésekre. A három legsikeresebb válaszadó egyedi jutalomban részesül.

21.00: Kortárs kedvencek – A nagy rácsodálkozás
Válassza ki kedvenc mondatát vagy maximum fél oldalas részletét a Váci Irodalmi Szalon 18 eddigi vendégének bármelyik művéből. Aztán jöjjön, és üljön le közénk. Olvassa fel választását, és hallgassa meg, kinek mi nőtt a szívéhez.

I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola

18.00: A Váci Irodalmi Szalon estje, melynek vendége Kornis Mihály író – a szokásos jó hangulattal, friss teával és langyos, házi pogácsával várjuk az érdeklődőket. A zenéről ezúttal Lachegyi Imre és barátai gondoskodnak.

Bagolyfészek (Pécs)

(7624 Pécs, Ferencesek u. 3.)

16.00: Zsolnay Séta Kehidai Lászlóval. Találkozó a Zsolnay Mauzóleumnál.
Útvonal: Zsolnay Mauzóleum - Zsolnay Negyed - Széchenyi tér - Ferencesek utcája Érkezés: 17.30-18.00 körül. A mauzóleum látogatásának egyéni költsége 300 Ft, amely a helyszínen fizetendő.

Közben a Bagolyfészekben VersDiszkó (verslemezek, hangjátékok újragondolva), Kis Könyves Büfé (inni- és harapnivaló) és éjfélig meghosszabbított nyitvatartás várja a betérőket.

A rendezvény támogatói: www.iranypecs.hu, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Bibliás Könyvesbolt

(1092 Budapest, Ráday u. 28.)

16.00-tól 24.00-ig:

A könyvesboltból nyíló kiállítóteremben: Egry József festőművész kiállítása

20.00: Látható az Isten – koncert XX. századi magyar költők istenkereső verseinek megzenésítéseiből. Vendégünk: Dobj-a-kalapba! Band

A pinceszinten kialakított új Bibliamúzeum szeretettel várja vadonatúj interaktív kiállításával az érdeklődőke szintén éjfélig!.

Cédrus Könyvkereskedés (Sopron)

(9400 Sopron, Bünker köz 2.)

16.00-tól sötétedésig (és egy kicsit utána is): Denevérek a sikátorban –  könyves-macskakőkoptató játék Sopron belvárosában kicsiknek és nagyoknak (kisvárosi természetbúvároknak és könyvbarátoknak)

18.00: Kortársak között – a gyermekirodalomról. Felolvasással egybekötött beszélgetés Lovász Andrea irodalomtörténésszel, a kortárs és klasszikus magyar gyermekirodalom jó ismerőjével. Lovász Andreával, a gyerekekkel és felnőttekkel Darabos Enikő kritikus beszélget.

20.30. Lábjegyzetek a könyvrőlBolodár Zoltán (Soproni Múzeum, Fotótár) képmutogató előadása Sopron egykori könyves életéről, érdekességeiről

21.30: Custos AMI – könyvtervek az NyME Alkalmazott Művészeti IntézetébőlJuhász Márton tipográfus és grafikus előadása és kiállítás a tervezőgrafikus hallgatók szebbnél szebb munkáiból

És közben persze szól a zene…

Debreceni Pagony (Debrecen)

(4024 Debrecen, Batthyányi utca 11.)

Kis Könyves Éj kicsiknek és nagyoknak

17.00–21.00:

Programok a 2-5 éveseknek:

16.00 Ismerkedj meg az új Bogyó és Babóca könyvvel és a Debreceni Pagony kedvenceivel! A Bogyó és Babóca virágaiból Mercs János, a Csokonai Nemzeti Színház színésze olvas fel

16.30 Készítsünk el Bogyót és Babócát! – fakanálbáb készítés

Programok a 6-9 éveseknek:

17.30 Ismerkedj meg Danny bá’ legújabb kalandjaival és a Debreceni Pagony kedvenceivel! Az új kötetből felolvas: Mercs János, a Csokonai Nemzeti Színház színésze

18.00 Egyedi könyvjelző készítés

Programok 10 év felettieknek:

19.00 Ismerd meg a Pagony legnagyobb sikerű ifjúsági sorozatát, az Időfutárt!

19.30 Divatos papírékszer-készítés

Famulus Könyvesbolt

(1137 Budapest, Újpesti rkp. 5.)

A Skandináv Ház bemutatja: Elővárosi élet Skandináviában

20.30: Beszélgetés Morten Pape dán íróval és Viktor Johansson Under Gottsunda című filmjének vetítése

Hogyan is ünnepelhetné máshogy a Skandináv Ház a független könyvesboltokat, mint azzal, hogy egy csipet Skandináviát csempész a Famulus Könyvesbolt falai közé. Majsa Barbara újságíró és szerkesztő Morten Pape dán írót kérdezi első könyvéről, amely egy felnövéstörténet. A személyes vonatkozáson túl a kötet történelmi regény is, hiszen az részletesen beszámol az 1990-es évek bukott integrációs politikájának emberi veszteségeiről és a 2000-es évek heves bevándorlási vitáiról.

21.45: A beszélgetés után Viktor Johansson Under Gottsunda című dokumentumfilmjét vetítjük – Magyarországon először. A svéd alkotás Johansson első egész estés filmje, amely eredeti módon ábrázolja az emberiséget, valamint a politikát. A film Uppsala egy, többségében bevándorlók és az ő leszármazottai által lakta elővárosának, Gottsundának a lakóit mutatja be. A beszélgetés nyelve az angol. A filmet eredeti nyelven, angol felirattal vetítjük.

Az esemény a Dán Királyság Nagykövetségének támogatásával valósul meg.

Fehérvári Pagony (Székesfehérvár)

(8000 Székesfehérvár, Királysor 66.)

17.00–20.00:
Micsoda cirkusz a Pagonyban!
Keresd meg az elvarázsolt kincset!
A Simorág TánCirkusszal légy te a porond sztárja!
Bekukkanthatsz a Tintaló Társulás mini cirkuszába;
Dévényi Ágával fonalból zsonglőrlabdát készíthetsz, és kiszínezheted a Pagony falán nőtt óriási virágokat;
a Krea Alba Design Vásárban csodálatos kézműves apróságokat találhatsz
20:30: Beszélgetés Sohonyai Edittel a kamaszokról, nőkről, anyákról kapcsolatokról.
Egész este kedvezményesen vásárolhatsz.

Filologosz Keresztény Könyvesbolt

(1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 11/a)

10.00–24.00: Filologosz szabad könyvespolc
A boltunk előtt felállított könyvespolc böngészésekor csak egyetlen szabályt kell betartani: ha elviszel egy könyvet, egy másikat hagyj ott helyette.

Bibliodráma foglalkozás – 20 órai kezdettel
Kerüljünk kapcsolatba a bibliai szövegekkel, történetekkel és személyekkel csoportos interaktív foglalkozás keretében, és ragadjuk meg együtt, hogy milyen aktuális, nekünk szóló üzenete van a Bibliának! Az eredményt garantálja, hogy a foglalkozás felkészült bibliodramatikus vezetésével zajlik. A foglalkozáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a filologosz@filologosz.hu címen vagy a 06 1/611-5677 telefonszámon lehetséges.

FUGA

(1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

20.00: #nemcsakhrabal
Irodalmi cse(h)megékkel és cse(h)vegéssel várjuk a Kis Könyves Éjen a FUGA-ban, , ahol egy focicsapatnyi vendég olvas fel kedvenc cseh irodalmi műveiből. A kapus szerpében Kateřina Tučková, író. 

Vendégeink:
Kateřina Hédervári Tučková - író (Gerta Schnirch meghurcoltatása, Üldözött istennők)
Böröcz Judit - a PIM munkatársa, a Budapest Transfer International Festival szervezője
Csákvári Géza - filmkritikus
Michal Černý - diplomata, a Cseh Centrum egykori igazgatója
Kerekes Vica - színésznő
Nagy Bálint - a Fuga vezetője
Nagy Gabriella - a litera.hu főszerkesztője
Nagy Kata - költő
Nemes Gyula - filmrendező
Orvos Miklós - a Hrabal Söröző tulajdonosa
Vörös István - költő, műfordító, bohemista

A Cseh Centrummal közös program.

Gdańsk Könyvesbolt és Büfé

(1111 Budapest, Bartók Béla út 46.)

19.00: Isten? Haza? Becsület? Morfium!

Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége lesz Szczepan Twardoch, a kortárs lengyel irodalom fenegyereke, akinek Magyarországon is nagy visszhangot keltett Morfium című könyve a Typotex Kiadó gondozásában jelent meg tavaly év végén. Az 1939-ben Varsóban, a német megszállás első heteiben játszódó regény hőse Konstanty Willemann egy asszimilált sziléziai asszony gyermeke, akit nemigen foglalkoztatnak a hazafias jelszavak, a hős katonák vérével megszentelt hagyományok. Egy cinikus gazember, egy bonviván, egy romlott morfinista, igazi antihős, aki minden megátalkodottsága ellenére mégis szerethető.

Szczepan Twardoch igazán evvel a könyvével robbant be a lengyel irodalmi élet élvonalába, mellyel hazájában elnyerte a legrangosabb irodalmi díjakat, a Paszport-díjat, valamint a Nike közönségdíját, és írói pozíciója máig töretlen.

A szerzővel Marzena Jagielska beszélget. Közreműködik: Márkos Albert, zeneszerző, csellista. A  Lengyel Intézettel közös program.

Írók Boltja

(1061 Budapest, Andrássy út 45.)

20.00: Erdős Virág felolvasóestje és közös éneklés az Énekelt versek című lemez dalaiból
Közreműködik: Kirschner Péter gitáron, valamint minden énekes kedvű látogatónk

 

Kárpáti és Fia Antikvárium

(1053 Budapest, Múzeum krt. 29.)

19.00: Jávor Péter fantasy novellista felolvasása

19.30: A Magyar Antikváriusok Egyesülete bemutatkozása

20.00: Velünk élő városfal – Sétával egybekötött előadás a régi pesti városfalról az ArchiFirka blog szerzőivel

21.00: Csender Levente és Nagy-Koppány Zsolt irodalmi estje.

Két Egér Könyvesbolt

(1092 Budapest, Ráday u. 20.)

17.00: Mimi és Liza – egy vak és egy látó kislány kalandos történetei
Alexandra Salmela, Katarina Kerekesová, Katarína Moláková könyvét Markó-Valentyik Anna színművész mutatja be. A Szlovák Intézettel közös program.

18.30: „Mi ketten. Te meg én. ...Meg persze a birsképű herceg.” Zenés furikázás Mosonyi Alíz mesesztrádáin, útitársunk a népzene, a GPS-t pedig a Borsa Zenekar kezeli.

20.00: Ostástka az anyósülésen
Mosonyi Aliz Az öreg kisasszony autósmeséi c. kötetének bemutatója, kiállítás a kötetben megjelent Medve Zsuzsi-illusztrációkból + válogatás a Free Ostástka sorozat képeiből. Vendégünk a szerző és az illusztrátor.

21.30: Hoztam is, nem is. Versprózák és prózaversek és egyebek a szövegkalickából: 
 az Író Cimborák éjszakai felolvasása

Kisgombos Könyvesbolt (Biatorbágy)

(2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 3.)

A nagy nap, amikor minden kicsi egymásra talál:

Kicsibácsi és Kicsinéni a Kisgombosban a Kis Könyves Éjen egy kisvárosban!

17.00: Egy kupac kufli c. bábos mese a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozatának előadásában

Készítsük el a saját kuflinkat!

18.00: Kicsibácsi, Kicsinéni (meg az Imikém) – felolvasás, beszélgetés, dedikálás Dániel András meseíróval és interaktív színpadi előadás a Kompánia Színházi Társulattal

19.30: Tóth Attila fizika tanár bolondos kísérletei Kicsibácsi módra

20.30: Családi sötétben bújócska (avagy keressük meg Imikémet!)

„Kis éji zene” Huszárszky Misi zenezsonglőrrel, egész éjjel könyvvásár.
Lógázzuk együtt a lábunkat a tavaszi éjszakában!
A hangulat megteremtésének Te is részese lehetsz, ha elhozod a gitárod, ha felolvasol kedvenc könyvedből, ha megismerkedsz más könyvbarátokkal.
Ezen a napon végre elkészülhet a nevetséges dolgok listája, ami csak a miénk és a bádogkéményen keresztül előbújhat a saját holdunk is!
Kontyold fel a hajad! Ha kicsi vagy, hozd el a kinyitható zseblétrádat, hogy mindent jól láss! És ne hagyd otthon a semmitlátó szemüveged sem, arra az esetre, ha elfáradnál (mert itt aztán nem lesz megállás!)

Könyvtársaság

(1077 Budapest, Wesselényi u. 64.)

Az este folyamán szemközti új helyiségünket is megismerhetik a könyvbarátok: mindkét helyszínen folyamatos eseményekkel, akciókkal és remek hangulattal várjuk az érdeklődőket. Igyekszünk utcazenészekkel igazi karneváli hangulatot teremteni a Wesselényi utca 64. és 69. között.

16.00-tól:
Kocka Károly rímséges állati történetei, kiállítás: # Léghajók Budapesten, válogatás Moha legújabb munkáiból. # Budapest régi képeslapokon, utcazenészek: meglepetés akusztikus koncert, rövidfilmekkel a világ körül:  filmvetítés, Súlyos Könyvek-játék egész nap, Könyvkerék a kerekeken érkezőknek, Kréta Kör aszfaltrajzverseny, Zsákbamacska

23.00: Éjszakai színház a Kis Könyves ÉJEN!
IMPROOLVAS
Pesti Magyar Színiakadémia I. évfolyamos növendékei Irodalmi improvizációs színházát tekintheti meg a nagyérdemű 23 órától. Vezetők: Pál András, Takács Géza

Egész este egészséges ropogtatni valókkal várjuk az érdeklődőket. Részletek a fb-eseménynél.

Láng Téka

(1137 Budapest, Pozsonyi út 5.)

18.00: Cimbalom-muzsika

Esti meglepetés

Latitudes Könyvesbolt

(1011 Budapest, Fő u. 17.)

18.00: Találkozás Jean-Philippe Arrou-Vignod-val
Jean-Philippe Arrou-Vignod gyerekkora óta rajong a krimikért és kalandregényekért, s felnőttként maga is íróvá válva adja tovább ezt a szenvedélyét az újabb generációknak. A kezdő nyomozó, Pierre-Paul Louis de Culbert kalandjai nem csak izgalmasak, de igazán nagyon viccesek is ! Ő a szerzője a „Liza és Micsoda” sorozatnak is, melynek illusztrátora, Olivier Tallec 2015-ben volt könyvesboltunk vendége.

21.00: Irodalmi est és borkóstoló Aram Kebabdjiannal
Aram Kababdjian fotós, antikvárius, régiségkereskedő. Első regénye, a Les Désoeuvrés 2015 őszén jelent meg. A 2016-os budapesti Európai Első Könyvesek Fesztiválján ő képviseli Franciaországot. A regény egy képzeletbeli országban játszódik, ahol a kultúra iránti lelkesedés a cselekmény idején a tetőfokára hág. Egy olyan országban, ahol a művészeket nem nyomasztják anyagi gondok, ahol magukat szabadon az alkotásnak szentelhetik. A kortárs művészet világában, amelynek persze itt is megvannak a maga visszásságai.

• Lilaköd Könyveskávézó

(1136 Budapest, Tátra u. 22.)

14 órakor nyitás, kávé, tea, üdítő könyvolvasás, mint minden nap

17.00: Booktion!
Szeretettel várunk a Booktion! interaktív, játékos, beszélgetős irodalmi eseményre. Gyere el, és olvass, rajzolj, írj, játssz, mozogj, beszélgess, vitázz. Nincs elvárás, nincs előolvasás, ha egy vidám délutánra vágysz irodalomszeretők társaságában, itt a helyed, akár ismered a művet, akár nem. Téma: A Kis herceg, szervező: Rudolf Panka.

Este könyvesbolti sétálók érkeznek. Várunk szeretettel!

Litea Könyvesbolt és Teázó

(1014 Budapest, Hess András tér 4.)

19.00: Dalolva verselek – verselve dalolok. Megzenésített kortárs irodalmi művek Mülhauser Martina előadásában.

Massolit Könyvesbolt és Kávézó

(1072 Budapest, Nagy Diófa u. 30.)

18.00: Világok Találkozása – A Meeting of Worlds Nemzetközi fotókiállítás. Megnyitja: Turos Margaréta fotóriporter, kalandor, tanár, kulturális antropológus. Zenél Yuonis Dowa.
20.00: Djaimilia Almeida de Pereira elsőkönyves portugál írónő, felolvasás és beszélgetés portugál és magyar nyelven, a Camões Intézettel közös program.
22.00: István Dankó koncertje. Ausztrál énekes-zeneszerző magyar és észt gyökerekkel.

Pesti Forrás Antikvárium

(1068 Budapest, Aradi u. 28.)

Fotókiállítás: Schöntheil Richárd, Kőbánya elfeledett századfordulós építésze

Pagony a Gellért térnél

(1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)

Kis könyves éj a Tilosban
17.00: Könyvfüggők Klubja Tarr Ferivel: ki nyeri a kvízbajnokságot? Döntő!
18.00: Legyél vendégünk egy kávéra vagy egy sütire! Nyit a Pagony Café, és aki megnyitja: Kemény Zsófi, a zongoránál Darvas Kristóf, énekel Both Gabi – Vegyél egy cupcake-et és vendégünk vagy egy kávéra!
19.00: Az irodalom visszavág – Nényei Pál rendhagyó irodalomórája
20.00: Az asztalfióktól a Nobel-díjig. Minden, amit tudni szeretnél arról, hogyan születik a könyv! Kérdezzétek az írót, a szerkesztőt és a könyvek gyártóját: ott lesz Molnár T. Eszter, Péczely Dóra és Wunderlich Péter.
21.00: A zene, a film meg a csúnya szavak. Kalasnyikov és Rózsafüzér. Grancsa Gergely és Fekete András.

Pozsonyi Pagony

(1137 Budapest, Pozsonyi út 26.)

Kis Könyves Éj bújócskával és virágültetéssel

17.00–22.00

17.00: Itt a tavasz! Közös virágültetés bolt előtt található kiskertben, ráadásul kavicsokat is festünk majd a gyerekekkel, amik szintén a kiskertben kapnak helyet

18.00: Bemutatkozik Harcos Bálint Szofi bújócskázik című legfrissebb könyve.
A szerző felolvas és játszik majd a gyerekekkel – A bújócska pedig garantált!

Folyamatosan: jótékonysági sütivásár

20.00: Várjuk a felnőtteket a boltba, és a bolt előtt hangulatosan berendezett alkalmi kertünkbe egy kis eszem-iszomra!

Tandem Könyvesbolt és Kávézó (Nagykovácsi)

(2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 40.)

Gondolunk a gyerekekre megint, tavaly a kézügyességüket, idén az „agyukat” tesszük próbára – Agymenők-party keretében. Az este ismét a felnőtteké lesz, ahol Rejtő Jenő világa elevenedik meg az Ady Endre Színház és Ügy előadásában. Ők már nem idegenek közönségünknek, tavaly egy fergeteges Lorca-esttel mutatkoztak be nálunk.

16.00: Agymenők-party gyerekeknek

19.00: A tizennégykarátos könyvesbolt – zenés Rejtő-est a Tandemben
Szereplők: Dobra Mária, Egger Géza, Valcz Péter.
A felolvasószínházi előadás Rejtő Jenő 111.-ik születésnapjára, jubileumi alkalomra készült. Könnyed hangulatú barangolás ez a Rejtő univerzum ismert és kevésbé ismert helyszínein. Felelevenítjük P. Howard ikonikus karaktereit, megtudunk mindent a szerző titkos életéről és még a ponyvaregény írás kulisszatitkai közül is kiszivárogtatunk ezt-azt. Az előadás a stand up comedy elemeit használó improvizatív átkötő részekből és Rejtő Jenő regények első oldalainak felolvasásából épül fel, dalbetétekkel, gitár, melodika és klarinét kísérettel.

Az előadás után borozgatás mellett  beszélgetünk.

 Underground Könyvesbolt

(1067 Budapest, Csengery u. 72.)

Április 22-én 16 órától színekkel, hangokkal meg persze betűkkel is várunk mindenkit boltunkba. Hozz magaddal jókedvet, mi sem hagyjuk otthon a formánkat.
17.30 Kiállítás + könyvbemutató
Színezz álomba! – Bakai Kitti színezője felnőtteknek IS. Kiállítunk az erre az alkalomra megjelenő színező illusztrációiból.
18.30: Katt borsa e la pittura
Mészáros Kata Egyedi minták, kézzel készített rajzok pamut táskákon, bortartókon – nincs két egyforma.
20.30 Virág Balázs KÖLTŐ-simogatója
Virág Balázs Face zenésfelolvasósbeszélgetős félórával vár téged is.
Második könyvdonor: Összehordjuk, amink van! Hozd el
te is, ha van fölös, és válaszd ki magadnak a legjobb könyvet a kupacból!

Völgyzugoly Könyvesbolt (Szentendre)

(2000 Szentendre, Fulco deák u. 12.)

17.00: Várunk mindenkit Dániel András Szörny-szelídítőjére, a II. Dömdödöm Versíró Verseny eredményhirdetésére, közös zenélésre Hasznosi Judittal és a végén diafilmvetítésre.

 --

••• Könyves séták és biciklizés 18.00 órától


Irodalmi bringázás a CurioCity Budapesttel, vezeti: Bogáti Bogáta, idegenvezető

Könyv, kávéház, Kiskörút! – esti séta Saly Noémi, irodalom- és Budapest-történésszel

Túl az Újlipócián: Kis Könyves séta Újlipótvárosban, vezeti: Ambrus Judit, etnográfus-történész

 REGISZTRÁCIÓ ÉS RÉSZLETEK A SÉTÁKHOZ ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr868555824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása