Ismerjétek meg a következő kis könyvesboltot. Ők a Tandem Könyv és Kávé Nagykovácsiból

tandem_hangulat.JPG

Miért és mikor hoztátok létre a könyvesboltot? 

A TANDEM Könyvesbolt és Kávézót 2013-ban nyitottuk Nagykovácsiban. Hosszú évek óta beszélgettünk arról, hogy milyen kár, hogy nincs a településen egy jó kis könyvesbolt, ahova néha be lehetne ülni és könyveket nézegetni, vásárolni és beszélgetni egy kávé és sütemény mellett. Végül rájöttünk, hogy ha már ennyit gondolkodunk rajta, talán mi magunknak kellene megcsinálni. Úgyhogy nagy bátran belevágtunk a projektbe és nem bántuk meg, mert csodálatos élmények érnek minket nap, mint nap. A Tandem mára már jól csengő név a faluban, egy hely, ahova bátran betérhetnek az anyukák a kisgyerekkel, az egy kis időre elbújni vagy megpihenni vágyók, de beugornak azok is, akik hirtelen ötlettől vezérelve egy jó könyvre vágynak. Kínálatunk sokrétű és emelkedett. Gondosan válogatunk a megjelenő könyvekből, mivel szerencsére igényes közönségünk van. Az üzlet megálmodói, tulajdonosai Kósa Emőke és Nyíriné Bálint Virág szinte minden nap megtalálhatók vagyunk a boltban. Nem is lehet ez másképp, hiszen reklamálnak a vevők. Mindketten máshonnan érkeztünk: Emőke várostervező-közgazdász, Virág tervező-grafikus. Eredeti szakmánkat sem hagytuk el, így elég sűrű az életünk. Mindig vannak kisegítőink a boltban, így dolgozott nálunk Virág lánya Sári, később Eszter, Andrea, Kati és most Anna. Kicsit úgy működik nálunk az élet, mint egy nagy családban: ha úgy adódik, néhány törzsvevő is besegít.

Mi a különlegessége, egyedisége a boltotoknak? 

A Tandem nemcsak könyvesbolt, hanem kis kávéház is. Ez a kettős funkció adja különlegességét: találkahely, szellemi műhely, gyerekkuckó, mesebolt. Péntekenként mesefoglalkozásokat tartunk az ovis-kisiskolás korosztálynak, havonta egy alkalommal könyvklubunkban szépirodalmi remekművekről beszélgetünk. Gyakran szervezünk interaktív esteket a férfi-női szerepek, különböző helyi civil témák és az iskolaválasztás témáiban. Az estek jóleső beszélgetésekkel végződnek finom borok mellett.

Mi a legszebb/legmeghatározóbb emléked a könyvesboltból?

2018 őszén megünnepeltük 5 éves létünket. Négy nagy tablót állítottunk össze az elmúlt időszak programjainak plakátjairól – melyeket mind Virág készített – és összeállítottunk egy kis videót is. Öröm volt ezeket a képeket visszanézni. De a legnagyobb csoda az volt, hogy a meghirdetett ünnepi napon rengeteg ajándékot és virágot kaptunk és szinte nem fértünk el a boltban az ünneplő vendégekkel. Boldogok vagyunk, hogy ilyen sok embernek fontos hely a TANDEM.

Elérhetőségek:
Nagykovácsi 2094, Kossuth Lajos utca 40
www.tandemkonyvesbolt.hu
https://www.facebook.com/Tandem Könyv és Kávé
06-26-631-858, 06-30-6161063, 06-30-6161463
Hétfő-péntek: 8-18
Szombat: 9-13
Vasárnap Zárva

 A Tandem programját itt találjátok.

tandemo_sz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr3114714855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása