Következő mini-interjú a Fantazmagória gyerekkönyvesbolt és foglalkoztató kuckó csapatával készült.

kke_fantazmagoria_1.jpg

Miért és mikor hoztátok létre a könyvesboltot?

2017 márciusában hoztuk létre a Fantazmagória könyvesboltot Budaörsön. Sokat beszélgettünk a közeli ismerősökkel és szülőtársakkal, hogy kevés program van a városban gyerekek számára, szükség lenne egy jó helyre, egy közösségi térre. Egy DVD forgalmazó cég volt az alap és oda betársulva hoztuk létre a könyvesboltot, leszerződtünk a kiadókkal és szerveztünk rendszeres foglalkozásokat helyi szakemberekkel, alkalmankénti bábelőadásokat, könyvbemutatókat és zenei esteket.

Jelenleg ketten vagyunk a cégben: Domány Kati viszi a könyvesbolthoz kapcsolódó összes feladatot, míg Kárpáti Gábor a DVD vonalat tartja a kezében. Szerencsére mindkettőnk családja támogat minket és elviseli, ha késő estig vagy hétvégente is itt vagyunk. :)

Mi a különlegessége, egyedisége a boltotoknak?

Gyerekkönyvesbolt vagyunk, kizárólag gyerekkönyvek kaphatóak nálunk. A foglalkoztató kuckó kifejezés is benne van a nevünkben. Sokfajta különórával és foglalkozás beindításával próbálkoztunk, amik mostanra letisztultak és mind a gyerekek lelkivilágának egyensúlyban tartására irányulnak, dráma-, bátorító- és jóga órák vannak délutánonként több korosztály számára. Célunk, hogy minél több gyerek olvasson és érezze jól magát nálunk.

A Kaméleon olvasóklubhoz is csatlakoztunk, lelkesen jönnek a feladatlapokért és évről évre bővül a résztvevők száma. Évközben könyvtárfejlesztő könyvvásárokat tartunk az iskolákban. Nyaranta táborokkal, bábelőadásokkal és Papírszínház mesével várjuk a gyerekeket.

Mi a legszebb/legmeghatározóbb emléked a könyvesboltból?

Legyünk őszinték, nem könnyű egy független kis könyvesboltnak a nagyok árnyékában és az online kedvezmények világában. A barátságos hangulattal, személyes ajánlásokkal, a programokkal és saját törzsvásárlói rendszerrel tudjuk ellensúlyozni ezeket. Ebben a rohanó világban azok a legjobb pillanatok, amikor a gyerekek kérik, hogy hadd ülhessen be hozzánk olvasgatni, amíg a szüleik elugranak valamelyik közeli boltba, drogériába. Számunkra az a fontos, hogy szeressék meg a könyveket és az olvasást! Sok gyerkőcöt születésük óta ismerünk, jó látni, ahogy felnőnek a kis könyvmolyok!

Az idei programot itt találjátok.

Elérhetőségek:
2040 Budaörs, Szabadság út 61.
fantazmagoria.hu
https://www.facebook.com/fantazmagoriakonyvesbolt/
Hétfő-péntek: 9:00-18:00

52262044_2295725897419066_8127648767802343424_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr5414719029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása