Váci programok: Álomvadászok Tóth Krisztinával, Séta az olvasóval: Vác régi és mai könyves történetei, (a váci születésű) Fésűs Éva harmadik mesekönyve az Arcusnál, Séta az olvasóval: újabb történetek..., A civileké a főszerep a Lyra Könyvesházban.

vaci_ej.jpg

1. A Váci Irodalmi Szalon Álomvadászok sorozatának záróbeszélgetése Tóth Krisztina József Attila-díjas író, költő, műfordítóval. Beszélgetőtárs: Matkovich Ilona
A sorozat támogatója az ARCUS és a LYRA Könyvesház
Helyszín: Vác, Géza Király tér; I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola – aula
Időpont: 18 óra

2. Séta az olvasóval – Útközben Forró Katalin történész-múzeumigazgató (Tragor Ignác Múzeum, Vác) vezeti be a vele túrázókat Vác régi és mai könyves történeteibe.
Indulás: Vác, Géza Király tér, a Közgazdasági Szki elől
Időpont: 20 óra

3. Az ARCUS igazi multifunkciós közösségi tér – kiadó, grafikai-, reklám-, és fotóstúdió, galéria, az Olvasókör „otthona” és nem utolsósorban könyvesbolt. A Kis Könyves Éjen ízelítőt kapnak mindebből!
A váci születésű Fésűs Éva harmadik mesekönyve az ARCUSnál nemrég jelent meg Egri Mónika illusztrációival, melyek jelenleg kiállítva láthatók. A szerzőről és a könyvről Fazekas Lászlóné magyartanár, az Arcus Olvasókör vezetője,  mesél a betérőknek.
Helyszín: Vác, Köztársaság út 7.
Időpont: 20.30

4. Séta az olvasóval – Újabb történetek váci könyvekről és könyvesekről. Forró Katalinnal átsétálhatnak Vác gyönyörű, éjszakai kivilágításban ragyogó, barokk főterén keresztül a LYRA Könyvesházba.
Időpont: kb. 21.00–21.15

5. A LYRA Könyvesház és Antikvárium mára kortárs összművészeti fókuszponttá nőtte ki magát. A hagyományos könyvbemutatók mellett gyakran van itt koncert, képzőművészeti- és fotókiállítás, de volt már vetítéssel színesített író-olvasó találkozó is. 25.-én azonban a „civileké” a főszerep: sokak szívének kedves váciakat kérdeznek arról, mi van otthon a könyvespolcukon vagy épp az ágyuk mellett, s egy kis játékra bevonják a közönséget is.  
Helyszín: Vác, Piac utca 1.
Időpont: kb. 21.30

Mindkét bolt meghosszabbított nyitva tartással és kedvezményekkel várja a résztvevőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr916048541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása