Ezúttal a 2015-ös Éj felnőtteknek szóló irodalmi programjait gyűjtöttük össze, ebből van a legtöbb, de az összeállításban szórványosan előfordul némi könyvészet és képzőművészet is.

felnott-irod-massolit.jpg

(A képen egy korábbi Éj a Massolitban – a közönség Matt Henderson Ellist hallgatja.)

A Hely Antikvárium

18.00–19.30: Kalligráfiai bemutató, kalligráfia készítési lehetőséggel – az ELTE Konfuciusz Intézettel közös program

Arcus Könyvesbolt (Vác)

18.00: Olvasókör: Dragomán György Máglya című könyvét olvassuk. Az est háziasszonya: Fazekas Lászlóné

Bagolyfészek

Olvasóliget megnyitó

19.00: Irodalmi Slam Poetry – átiratok, reflexiók nagy prózai- és lírai élményeinkre a Sopianae Slam – Pécs szervezésében

Betűtészta Mesekönyvbolt (Budakeszi)

21.00: „Én eltörtem mindig, de a kép végül kész lett...” – Varga Richárd és a Slam Poetry. Mindezt Éles Gábor blues-jazz gitáros koncertje keretezi.

Bibliás Könyvesbolt

10.00–24.00: Ország Lili – Bálint Endre „Meg van írva” című kiállítása a kiállítóteremben
19.00: Könyvajánló: Miklya Luzsányi Mónika: Mindennapi ölelésünket... és Széchey Rita: Szeretem őt című új könyveit mutatja be a Parakletos Könyvesház a szerzők közreműködésével. Moderátor: Győri Virág, a Family Magazin főszerkesztője
20.00: Koncert: Szabó Mátyás és Tóth Orsolya megzenésített verseket és saját szerzeményeiket énekelik nekünk
21.00: Irodalmi teaház rubin-teákkal és remek versekkel
“lehet-e némán teát inni véled, rubin-teát és sárga páragőzt?”
Az éjszaka csodái – éjszakai versek éjjel

Bookstation

17.30: Déry Lucy költőnő "Írás a homokban-Letters in Sand" című könyvéből olvas fel angolul és magyarul írt verseit. A felolvasás után Kánya Kinga (szociológus, a Kimenő alapítója) beszélget a költőnővel.
18.45-től havonta tartantó könyvklubunkban az idén 125 éves, krimi író zseniről, Agatha Christie-ről fogunk beszélgetni; különös tekintettel magyarul Tíz kicsi néger címen megjelent világhíres krimi klasszikusáról.
20.30–22.00 AGATHA CHRISTIE KVÍZ: gyilkosságok, legendás karakterek, adaptációk és persze az írónő élete mind-mind részét képezik ennek a pubquiz formátumú, csapatos kvíznek. Várjuk a jelentkezőket facebook-on és az info@bookstation.hu-n. Ha nincs csapatod de szeretnél részt venni szívesen látunk és találunk neked helyben csapattársakat.

Famulus Könyvesbolt

19.00: Észt rémmesék csak felnőtteknek - Lengyel Tóth Kriszta mesél
20.30. Breviáriumok ÉjszakájaVálassz színt, válassz szerzőt!Az Észt Intézet és a Pluralica kortárs észt prózát népszerűsítő ingyenes Breviárium-sorozata rendhagyó módon mutatkozik be a Kis Könyves Éjen. Hallgass bele a kortárs észt irodalom legjavába, és válaszd ki a kedvenc szerződet! A novellarészletek Kiss-Végh Emőke, Láng Annamária, Andrássy Máté és Jankovics Péter előadásában szólalnak meg magyarul. A szövegekre hangolt, effektekben gazdag, improvizatív gitárjátékot Argo Vals fiatal észt gitárművész szolgáltatja. A megjelenteket játékkal, ajándék kötetekkel és észtes meglepetésekkel várjuk! Az Észt Intézettel közös program

FUGA

20.00 Kerekasztal-beszélgetés – A Finnagora programja
Résztvevők: Tommi Kinnunen, Cita Högnabba-Lumikero
„Érdekel, hogyan lesz valaki sikeres elsőkönyves Finnországban? Hogyan jut el egy fiatal író addig, hogy kiadják első könyvét? Milyenek egy elsőkönyves író hányattatásai északi testvérünknél? Megtudhatod Tommi Kinnunentől, a tavalyi év legnagyobb finn sikerkönyvének szerzőjétől.

Írók Boltja

20.00 óra, greCSÓKOLlár-duó: Nők, nők, férfiak

Zenés óra Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval

A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül
ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény
és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek,
fülledt esték, adomák és legendák.

A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László
prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Kárpáti és Fia Antikvárium

18.30: Kárpáti Frigyes bemutatja az antikváriumot
19.00: Ferdinandy György mutatja be Álomtalanítás című új könyvét
20.30: Jávor Péter olvassa fel Álom című novelláját
21.00: Tereza Worowska műfordítóval beszélget Szilvay Gergely újságíró
22.00: Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes olvas fel verseiből

Két Egér Könyvesbolt

21.30: Krimi vagy nem krimi? Ane Riel dán elsőkönyves írónő és Stefan Spjut svéd krimiíróval beszélget Varga Veronika ... A Skandináv Házzal és a Dán Nagykövetséggel közös program

Kisgombos Mesebolt (Biatorbágy)

21.30: Rendhagyó Verskapu-műhely Molnár Krisztina Rita költővel

Klauzál 13

18.00: Menedék Könyvklub: Joseph Roth: Jób.
A könyv kapcsán Szabó Attila beszélgetőpartnere Kováts András a Menedék Egyesület és Dóra Bálint a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársa.
Könyvklubunk olyan szépirodalmi alkotásokból válogat, amelyek szorosabb vagy tágabb kontextusban dolgozzák fel a migráció témakörét. A Menedék Egyesülettel közös program.  https://www.facebook.com/events/1708987962661944/
20.00: Bevándorlók, képek, történetek
A Néprajzi Múzeum MaDok-füzeteinek 9. kötetét mutatják be a szerkesztők és a szerzők. A Néprajzi Múzeummal közös program.

Könyvtársaság

Kiállítás: Bajusz Őrség, Mohaháza, Rémes sarok, válogatás Moha könyvlapokra festett munkáiból: Bajszos krapekok, Pesti meseházak, szörnyek és szuper lények minden mennyiségben, a Könyvgalériában.

Latitudes Könyvesbolt

21.00: Találkozás Mathias Menegozzal, a Karpathia c. könyv szerzőjével, aki Franciaországot képviseli a 15. Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. A beszélgetést vezeti: Oszkó Edina. A szerző a beszélgetés után dedikálja a könyvét.

Láng Téka

17.30: Ungvári Tamás Széchenyi-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az irodalomtudományok kandidátusa dedikálja könyveit a Láng Tékában!

Libra Books

18.30: Iselin C. Hermann dán írónő Dominó című könyvének megjelenése alkalmából a szerzővel Petrik Adrien író beszélget. A beszélgetés angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik. A Skandináv Házzal és a Park Kiadóval közös program

Lilaköd Könyveskávézó

18.00: Verseket, novellákat olvasnak fel a Garbo kiadó szerzői
A zenével tarkított kötetlen beszélgetést vezeti, az estet moderálja: Gáti István költő, műfordító.

Litea Könyvesbolt

18.00: Versek bűvöletében  Meskó Bánk előadóművész irodalmi estje: válogatás a 19-20. sz. magyar irodalmának gyöngyszemeiből 

Lyra Könyvesház (Vác)

19.00: Krimik az igényes olvasóknak – A Sorozatkönyvek Kiadó könyvbemutatója, vezeti Szurdi András, a kiadó vezetője
20.00: A Fónay – HUMÁNIA – Társulat előadása
Vác város kétszeres Közművelődésért-díjas önképzőköri színtársulata

Massolit Books & Café

Nemzetközi irodalmi és zenei est

18:00: Jászberényi Sándor és Matt Henderson Ellis (fordító) beszélget és felolvas Jászberényi Sándor: The Devil is a Black Dog című könyvéből. New Europe Books 2014. (angol nyelvű program)
19:30: Dora Čechova (CZ) kalandozásai a Prága-Moszkva vonalon, beszélgetés, felolvasás (magyar nyelvű program) A cseh írónővel Hanzelik Gábor, a Szláv Textus szerkesztője beszélget. A Cseh Centrummal közös program.
20.30: Portugál Est: találkozás Burno Vieira Amaral portugál íróval,a Kalauz 50 portugál irodalmi alakhoz című könyv szerzőjével. (magyar és portugál nyelven).A Camões Intézettel közös program.
21:30: Hadewijch keleten – Egy 13. századi flamand női misztikus dalai magyarul,
trouvère dallamokra. Előadók:Tóth Gyöngyvér Emese : ének, pszaltérium, Barvich Iván : kaval, ud, riq, daf,Simon István : gadulka, ud, Daróczi Anikó : középkori fuvolák.  Fordítók: Rakovszky Zsuzsa, Beney Zsuzsa, Daróczi Anikó. A Flamand Kormány Magyarországi Delegációjával közös program.
A nemzetközi estet magyar borokkal és borkorcsolyákkal kísérjük.

Wesley Könyvesház

19.00: Földlakó 2.0 – Bemutatjuk Kardos-Horváth János új könyvét

-> Az összes program

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr807391648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása