Betűtészta Mesekönyvbolt - Budakeszi, Fő u. 115.

A BETŰTÉSZTA MESEKÖNYVBOLT 2009-ben nyitotta ki ajtaját a vásárlók előtt.
Budakeszi óvárosában található, az öreg fákkal szegélyezett Fő utcán, és egy régi sváb ház ad neki otthont, a házi krémeséről híres Andrész Cukrászda szomszédságában. A bolt előtt egy almafa áll, melynek ágai között látszik a János-hegyi kilátó.

Alapítója, Enner Patrícia egy egyedi, nosztalgikus hangulatú és független szellemiségű boltot álmodott meg, melynek kínálatában megtalálható a magyar nyelven megjelenő gyerek- és ifjúsági könyvek színe-java, és amely a Buda, Budakeszi vonzáskörzetében élő családok találkozóhelye lehet. A Betűtészta célja, hogy minőségi irodalmat adjon a következő nemzedékek kezébe, és más könyvesboltokhoz és kiadókhoz hasonlóan segítse a szülőket az olvasóvá nevelésben.

Mi, betűtésztások nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a könyvekről vásárlás előtt is képet kapjanak vásárlóink, ezért a Betűtésztába érkezőknek életkor és ízlés szerint személyre szólóan ajánljuk a kiadványokat. Fontos számunkra a párbeszéd, örülünk a vásárolt könyvekkel kapcsolatos visszajelzéseknek, véleményeknek, így látogatóink nem egy csendes, távolságtartó könyvszigetet találnak nálunk, hanem egy élettel teli könyvbarát közösség részévé válhatnak.
Játékkínálatunkban főként a független könyvesek körében egyre inkább elterjedt DJECO francia játékcsalád termékeit lehet megtalálni.

*

A BETŰTÉSZTA KIADÓ 2011-ben alakult, gondozásában eddig 30 könyv jelent meg, magyar és külföldi szerzőktől egyaránt. A kiadványok között nem csak populáris, hanem különleges gyerekkönyvek is megtalálhatóak, melyeket a fogyaszthatóság, a minőség és az egyediség szempontjai szerint választottunk ki olvasóinknak.

**

Örömmel csatlakoztunk a Kis Könyves Éjhez, melyet eddig két alkalommal rendeztünk meg üzletünkben. Először 2014-ben vállalkoztunk rá, hogy egyszerre más független könyvesboltokkal nyitva tartsunk éjfélig: a Betűtészta barátait a MeloDiszTIK dallamaival, majd a Kompánia Színházi Társulat előadásával vártuk.

2015-ben Éles Gábor jazz-blues gitáros adott nálunk koncertet, akit Varga Richárd slam költő követett a színpadon. Az estet a Betűtészta gyerekek és felnőttek slam-versenye zárta.

2017-ben a képregények szerelmeseit, valamint a műfajra kíváncsi gyerekeket és felnőtteket várjuk a Kis Könyves Éjre. A Kittenberger-sorozat alkotópárosa, Somogyi György író és Tebeli Szabolcs illusztrátor látogat el hozzánk, és izgalmas műhelytitkokkal várja az érdeklődőket. Az esemény vendége lesz továbbá Nyulász Péter író is, aki – az alkotókkal egyetemben – a készülő HELKA-KÉPREGÉNYről mesél a közönségnek.

***

A Betűtészta csapata:

Enner Patrícia, Éles Árpád, Kőrösi Katalin

betuteszta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr8312438647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása