Elsőként ismerjétek meg a Latitudes könyvesbolt csapatát.

latitudes_2.jpg

Miért és mikor hoztátok létre a könyvesboltot? 

A budapesti Francia Intézet földszintjén található Librairie Latitudes egy francia-spanyol független könyvesbolt. Idén leszünk 15 évesek! A Latitudes az egyetlen Magyarországon, amely elnyerte a „frankofón referencia könyvesbolt” minősítést, amelyet a francia hatóságok adományoznak olyan független könyvesboltoknak szerte a világon, amelyek „széles és meghatározó választékot biztosítanak a francia kiadványok terén”, „kompetens frankofón csapattal rendelkeznek”, és „minőségi szolgáltatást nyújtanak vevőiknek az információszerzés és tanácsadás terén”, valamint „korrekt fogyasztói árakkal dolgoznak, amelyeket a helyi piac elvárásaihoz igazítanak”. A Latitudes független könyvesbolt – sem könyvkiadótól, sem könyvesbolthálózattól, sem kulturális intézménytől nem függ. Készlete, amely 84%-ban francia nyelvű könyv, a vezetők tulajdonát képezi. A francia és a spanyol könyvkiadóktól havonta 2-3 alkalommal rendelünk. A könyvesbolt tulajdonosa és vezetője Flora Dubosc. Ezenkívül az Erasmus+ program keretében franciaországi egyetemeken és az Európai Bizottságnál tanácsadó. A könyvesbolt adminisztrációjáért, pénzügyeiért és a rendelésekért felelős. Francia-magyar állampolgár, és ahogy gyakran mondja: a magyar az édesanyja nyelve, de nem az anyanyelve. Főként a krimit, a spanyol és az angol nyelvű irodalmat szereti. László Kinga a bolt társtulajdonosa, üzletvezető. Magyar-francia szakon végzett, azon szerencsések egyike, akiknek a munkája egyben a hobbija is. Újabban nagy örömét leli a bolt Egy könyv Egy bor estjeiben, ahol most már beszélgethet is a francia szerzőkkel. Szabadidejében ezen szerzők regényeit fordítja mostanában, hogy a magyar közönség is megismerhesse a kortárs francia irodalmat. A csapat további két tagja Oszkó Edina és Tóth Ildikó, szintén a francia kultúra terjesztésének elkötelezett hívei.

Mi a különlegessége, egyedisége a boltotoknak?

Havonta megrendezzük Egy könyv Egy bor estünket, amely remek alkalom arra, hogy frankofónok és frankofilek betekintést nyerjenek a kortárs francia és olykor a kortárs magyar irodalomba. A borkóstolóval egybekötött irodalmi estjeinkre szerzőket, illusztrátorokat és műfordítókat hívunk. Könyvesboltunkban könyvbemutatókat, dedikálást és gyerekfoglalkozásokat tartunk.

Mi a legszebb/legmeghatározóbb emléked a könyvesboltból?

Mindig zavarba hoz a „leg”-es kérdés… Annyi minden van, és olyan sokrétű: egy jól sikerült beszélgetés egy szerzővel, egy jó beszélgetés egy törzsvásárlóval, egy jó könyv eladása, megismertetése a hazai olvasókkal. Bármi lehet „leg”. Egyszerűen szeretünk könyvesboltot csinálni!

A Latitudes idei programját itt találjátok.

Többet megtudhattok róluk:
A csapat
Rólunk

Elérhetőség:
1011 Budapest Fő utca 17.
+36 1 488 04 29
latitudes@latitudes.hu
Hétfő-Péntek: 10-19, Szombat: 10-14:30

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr2514703230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása