A Tandem Könyvesbolt és Kávézó Nagykovácsi főutcáján található. Boltunk központi elhelyezkedésű, hamar közkedveltté vált a két funkció együttes jelenléte és hiánypótló megjelenése miatt. Szerettünk volna Nagykovácsiban egy jó kis könyvesboltot, ahol le lehet ülni egy finom kávé vagy könyv mellett, el lehet tűnni a világ elől egy fél órára vagy jót dumálni az irodalomról, írókról.

tandemregi.jpgA bolt két vezetője: Bálint Virág és Kósa Emő a Tandem előtt

Népszerű programjaink vannak: téli délutánokon a Csimota Kiadó Papírszínházi meséjével népszerűsítjük ezt a régi-modern mesélési technikát, havi összejövetel keretében délelőtti Olvasóklubunk van, havi rendszerességgel vannak pénteki klub rendezvényeink is - könyvbemutatókkal, önismereti programokkal, irodalmi eszmecserékkel. Legnagyobb rendezvényünk - melyben mellékszervezőként és aktív résztvevőként is megjelentünk a 2014-es I. Nagykovácsi Mesekönyv Fesztivál eseménye volt.

A 2015-ös „Kis könyves éj” délutánján Tatu és Patu nálunk szabadult el az ifjú olvasók nagy örömére.

tandem3.jpg
Este Hevér Gábor színművésszel beszélgettünk életről, színházról, könyvekről és filmekről finom borok és ízek kíséretében.

tandem2_1.jpg
2016 tavaszán  újra részt veszünk a Kis könyves éj programon. Gondolunk a gyerekekre megint, tavaly a kézügyességüket, idén az „agyukat” tesszük próbára – Agymenő – Party keretében. Az este ismét a felnőtteké lesz, ahol Rejtő Jenő világa elevenedik meg az Ady Endre Színház és Ügy előadásában. Ők már nem idegenek közönségünknek, tavaly egy fergeteges Lorca-esttel mutatkoztak be nálunk.

tandem1_1.jpg
os részletes program a Tandem Könyvesbolt és Kávézóban:

Gondolunk a gyerekekre megint, tavaly a kézügyességüket, idén az „agyukat” tesszük próbára – Agymenők-party keretében. Az este ismét a felnőtteké lesz, ahol Rejtő Jenő világa elevenedik meg az Ady Endre Színház és Ügy előadásában. Ők már nem idegenek közönségünknek, tavaly egy fergeteges Lorca-esttel mutatkoztak be nálunk.

16.00: Agymenők-party gyerekeknek

19.00: A tizennégykarátos könyvesbolt – zenés Rejtő-est a Tandemben
Szereplők: Dobra Mária, Egger Géza, Valcz Péter.
A felolvasószínházi előadás Rejtő Jenő 111.-ik születésnapjára, jubileumi alkalomra készült. Könnyed hangulatú barangolás ez a Rejtő univerzum ismert és kevésbé ismert helyszínein. Felelevenítjük P. Howard ikonikus karaktereit, megtudunk mindent a szerző titkos életéről és még a ponyvaregény írás kulisszatitkai közül is kiszivárogtatunk ezt-azt. Az előadás a stand up comedy elemeit használó improvizatív átkötő részekből és Rejtő Jenő regények első oldalainak felolvasásából épül fel, dalbetétekkel, gitár, melodika és klarinét kísérettel.

Az előadás után borozgatás mellett beszélgetünk.

Tandem Könyv és Kávé
2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 40.

Telefon: 06 26 631 858, 06 30 6161 463, 06 30 616 1063
E-mail: tandembook@gmail.com
Nyitvatartás: H-P.: 8–18h, Sz.: 9–18h, vasárnap ZÁRVA

A Tandem korábbi bemutatkozása a blogon itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyves.blog.hu/api/trackback/id/tr838615070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása